Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies notamment pour réaliser des statistiques de visites, pour vous proposer des services et des offres adaptés à vos centres d’intérêts, ainsi que des services de partage et pour optimiser les fonctionnalités du site.
Pour en savoir plus sur la protection de votre vie privée et paramétrer les traceurs.

Watervallen, meren en zwemmen

 •  

  Cette page a été ajoutée à votre carnet de voyage. 

  Cette page a été ajoutée dans votre carnet de voyage. 

 •  
 •  
 •  

De Jura werd gevormd door het water. Meren, watervallen en rivieren, er zijn mogelijkheden genoeg om uw favoriete watersport te beoefenen (zwemmen, kano- en kajakvaren, canyoning, zeilen).  Wat is er fijner dan een duik nemen in turkooisblauw water van 24°C of luieren op een fijn zandstrand? Kom de spectaculaire, levende en heldere watervallen bewonderen of neem plaats aan boord van een plezierjacht. Een reis die u niet gauw zult vergeten!

De Top 5 van de watervallen

 • Watervallen van Les Baume-les-Messieurs, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, diep in de doodlopende vallei van Baume-les-Messieurs kan men via een pad tot boven deze watervallen, de zogenaamde “Cascades de Tufs” lopen en verkoeling zoeken in kleine “natuurlijke badkuipen”. Op enkele meters, diep in de doodlopende vallei, kunt u een rondleiding krijgen in de grot van Baume les Messieurs
 • Watervallen Cascade des Tufs in Les Planches-près-Arbois, een exotisch landschap, eveneens diep in een doodlopende vallei (een geologische formatie die typisch is voor de Jura), niet ver van Arbois, de hoofdstad van de Jurawijnen.
 • Watervallen van Hérisson, de meest beroemde en meest indrukwekkende: 31 watervallen om precies te zijn, in Ménétrux-en-Joux, reken 1.30 u heen en terug. In het Maison des cascades aan het beginpunt van de wandeling en het pad kunt u informatie krijgen over de economie en de geschiedenis verbonden aan de waterval en over de fauna en flora die men hier vindt! 
 • Watervallen en bergengten van La Langouette, een smalle, diepe en zeer indrukwekkende kronkelende waterweg, tussen draaikolken en watervallen. Via een aangelegd, beveiligd pad kunt u deze waterweg, “La Saine” genaamd, volgen, in de sporen van de “Fee Langouette”, tot aan de molen en het dorpje Les Planches-en-Montagne. Ca. 30 min.
 • Watervallen Cascade de la Billaude, twee watervallen van in totaal 28 meter hoogte, die uit een spleet in het klif stromen, in Le Vaudioux.

De Top 10 van de meren:

 • Het meer van Chalain is het grootste natuurmeer van de Jura, een waar paradijs voor vakantiegangers, met zijn turkooisblauwe water en talrijke toeristische activiteiten: 3 grote aangelegde stranden onder toezicht, bomen klimmen, zwemparadijs “les Lagons”, restaurants, campings, mogelijkheid tot vissen... U kunt rond het meer wanden of fietsen op het aangelegde pad. Wij herinneren u er aan dat vaartuigen met een verbrandingsmotor hier verboden zijn.
 • Het meer van Vouglans, het 3e kunstmatige meer van Frankrijk. Belvédères, zandstranden en wandelpaden om de beboste oevers van deze immens grote turkooizen watervlakte te aanschouwen. Op sommige plekken zijn langs de waterkant prachtige zandstranden aangelegd en het water kan in de zomer tot wel 24°C oplopen.
  Drie plezierhavens en verschillende zones met toeristenverblijven (campings, vakantiedorpen, recreatiegebieden) hebben dit meer veranderd in een ware binnenzee. Maar de kennismaking met dit grote natuurmeer zou niet compleet zijn zonder de indrukwekkende stuwdam van Vouglans te bezoeken dankzij welke dit meer bestaat.
 • Meer van Clairvaux-les-Lacs met zijn turkooisblauwe water is een bekend vakantieoord waar men alle wateractiviteiten kan beoefenen: zwemmen, windsurfen, kanovaren, waterfietsen, roeien en vissen. Het is de ideale plek voor gezinnen die willen genieten van een aangenaam natuurgebied en van warm water dat geleidelijk aan dieper wordt en onder toezicht van badmeesters staat. Het meer is ook een voorbeeld op het gebied van duurzame ontwikkeling (label “Pavillon Bleu”).
 • De 4 meren: Ilay, Narlay, Petit en Grand Maclu, onder het oog van de “Pic de l'Aigle”, een piek van 993 m, van waaruit men alle hoogvlaktes van de Jura kan zien. De “Belvédère des 4 lacs” biedt een prachtig uitzicht over deze meren. Het meer van Narlay is met zijn 48 m het diepste. Er loopt een pad rond het meer. Ilay heeft de bijzonderheid een eiland te bezitten.
 • Het meer van Antre. Het meer van Antre, hoog boven het dorp Villards-d'Héria gelegen, op 800 m hoogte en omringd door bossen, ligt aan de voet van een enorm klif met de naam “la Roche d'Antre”.  Het water van dit meer zou gebruikt zijn voor de Gallo-Romeinse badhuizen. Vandaag de dag kan men hier indrukwekkende overblijfselen uit die tijd bezoeken.
 • Het meer van Coiselet is een kunstmatig stuwmeer (stuwdam van Coiselet). Dit door kliffen omringde meer is een prachtige plek met spectaculaire landschappen. Via de talrijke paden in de buurt kunt u uitzonderlijke uitzichten op dit meer en de vallei van de Ain ontdekken, zoals de Pic d'Oliferne, van waaruit u de ruïnes van het in de 13e eeuw op 807 m hoogte gebouwde kasteel kunt bewonderen. Het meer van Coiselet is ook een geliefde plek om te vissen.
 • Het Lac de l’Abbaye in Grande-Rivière. Dit mooie meer is privé eigendom, maar langs het strandje mag men zwemmen. In de buurt is een mooi uitzicht van waaruit men dit 'ansichtkaart' landschap kan bewonderen.
 • Het meer van Bonlieu. Dit rustige meertje te midden van een door het woud bedekte keteldal is een van de meest pittoreske van de Jura. Deze watervlakte is zeer visrijk. Vanuit het dorp Bonlieu vertrekt men naar de Cascades du Hérisson.
 • Het meer van Les Rousses, op 1059 m hoogte, is een van de hoogste van de Franse Jura. Op dit meer van de Haut-Jura kan men talrijke watersportactiviteiten beoefenen, op een voorwaarde: geen motoren... Er is een strand aangelegd en de toegang is gratis. In de zomer is er toezicht.
 • Het meer van Lamoura is het hoogste meer van de Jura, op 1156 m. Aan een kant wordt het meer omzoomd door veen, dat te bereiken is via een aangelegd themapad. U kunt ook genieten van de aangelegde stranden die in de zomer onder toezicht van een badmeester staan. Vismogelijkheid.