Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies notamment pour réaliser des statistiques de visites, pour vous proposer des services et des offres adaptés à vos centres d’intérêts, ainsi que des services de partage et pour optimiser les fonctionnalités du site.
Pour en savoir plus sur la protection de votre vie privée et paramétrer les traceurs.

De Echappée Jurassienne, een route langs de mooiste bezienswaardigheden van de Jura

  •  

    Cette page a été ajoutée à votre carnet de voyage. 

    Cette page a été ajoutée dans votre carnet de voyage. 

  •  
  •  
  •  

De Echappée Jurassienne is een van de langste wandelroutes van Frankrijk (300km)! En de beste manier om de Jura en zijn mooiste bezienswaardigheden te ontdekken. Om de hele route van Dole tot Saint-Claude, via Les Rousses, te lopen, heeft men 16 dagen nodig. In de ene of andere richting, in zijn geheel of slechts een gedeelte, bepaal zelf het traject dat bij u past.

Een historisch uitstapje

Het eerste gedeelte van de route is een opwarmertje om de Echappée Jurassienne rustig aan te beginnen. Deze op het erfgoed en de cultuur gerichte route volgt de sporen van de plaatselijke geschiedenis, met Dole, de stad van kunst en geschiedenis, het woud van Chaux en zijn houthakkershuisjes en tenslotte de zoutmijnen van Arc-et-Senans en Salins-les-Bains, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Tegenwoordig is Salins-les-Bains een kuuroord dat bekend staat om de weldadige werking van zijn natuurlijk zilte water.

Een smakelijk uitstapje

De Echappée Jurassienne gaat verder in de streek van de wijngaarden, ook wel “Revermont” genaamd. Al wandelend verandert het reliëf, laat de Jura zich zien en tekenen zich nieuwe landschappen af. Langs de route zijn spectaculaire bezienswaardigheden te bezichtigen, zoals de doodlopende dalen met steile wanden en de watervallen Cascades de Tufs in Baume-les-Messieurs en Les Planches-Près-Arbois. Karaktervolle dorpen (“Petites Cités Comtoises de Caractère”, “Plus Beaux Villages de France”, wijndorpen) bieden een welkome stopplaats om van de plaatselijke specialiteiten en de Jurawijnen te genieten. Het traject is gevarieerd en sportief, sommige delen zelfs zeer sportief. Bij aankomst in Lons-le-Saunier, de hoofdstad van de Jura, kunt u kiezen voor een ontspannende pauze in een van de badhuizen, of voor een verrassende pauze in het Maison de La vache qui rit®.

Een ongerept uitstapje

In dit laatste gedeelte van de Echappée Jurassienne is het water alom aanwezig, met prachtige meren (Chalain, les 4 lacs, Bellefontaine, Les Rousses), verfrissende watervallen (Cascades du Hérisson), en snel stromende beekjes (Haute vallée de la Saine en Gorges de la Langouette). Het Regionale Natuurpark van de Haut-Jura herbergt een rijke, gevarieerde fauna en flora. Na een tocht van 14 dagen eindigt de Echappée bij het Station des Rousses, een vakantieoord bestaande uit 4 authentieke, gastvrije dorpen. U kunt vervolgens nog 2 dagen verder wandelen door de Hautes-Combes en afdalen tot aan Saint-Claude (treinstation, hier kunt u met de trein langs de legendarische Ligne des Hirondelles terugkeren naar Dole).

 

 

Download KMZ-bestand voor Google Earth
Download het GPX-bestand

interactieve kaart

carte-echappee-okweb